Privacyverklaring Praktijk Reflecties


Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je bent vrij om het te helemaal door te lezen. Maar in het kort wil ik je aangeven dat de eventuele gegevens die ik van jou en door jou krijg, bij mij in veilige handen zijn.

 

Gebruiker van deze privacyverklaring en verantwoordelijke voor verwerking van gegevens ben ik, Eva Meter, eigenaresse van Praktijk Reflecties, gevestigd in Putten, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08157760.


Persoonsgegevens


Waarom ik jouw gegevens bewaar 
Jouw contactgegevens (zoals naam, e-mail, adres, telefoonnummer en social media accounts) zijn voor mij en voor mij alleen. Ik gebruik deze om contact met jou te houden over de weg die wij samen gaan als Eva Meter van Praktijk Reflecties en jou als cliënt van Praktijk Reflecties.
Ik vraag alleen naar jouw contactgegevens nadat je "ja" hebt gezegd op met mij werken. Zie je er na een oriëntatie van af dan is dat prima. Dan verdwijnen jouw eventuele gegevens uit mijn systeem.

 

Verwerken persoonsgegevens 
Mocht je "ja" zeggen op werken met mij (of het nu om coaching, counseling, vertrouwenswerk, verliesbegeleiding of welke dienst dan ook maar van Praktijk Reflecties) dan vraag ik je waarschijnlijk om meer gegevens. Bijvoorbeeld in een inschrijfformulier of tijdens een gesprek. Privacygevoelige informatie blijft bij mij. Ik vraag alleen naar zaken die van belang zijn voor onze samenwerking. En mocht het nodig of zinvol zijn dat ik informatie over of van jou doorgeef, dan is dat alleen na jouw toestemming.

 

Beveiliging
Bij wet wordt van mij verlangd dat ik jouw gegevens bescherm. Dat doe ik ook. Op internet bewaar ik niets van jou. Alles wat we eventueel via WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter of SMS bespreken, blijft daar en wordt beschermd door de privacy-overeenkomsten waar wij "ja" op zeiden als gebruikers van die diensten. Mail en sms zit in mijn apparaten en zijn voorzien van beveiliging en beveiligingsupdates. Alleen ik heb toegang tot mijn telefoon, tablet en laptop. Deze zijn beveiligd met een code. 

 

Mijn site (https://www.reflecties.com) is een etalage, alleen voor eenzijdig verkeer. Als je het contactformulier op mijn site invult, is dat onzichtbaar voor anderen en jouw bericht komt bij mij binnen op een beveiligd emailaccount.

Ik maak gebruik van de servers van https://www.strato.nl en van https://gflex.nl voor webhosting en back-up en vertrouw op hun bescherming van gegevens. Voor zover ik weet gebruik ik geen cookies. 

 

Niet digitale gegevens 
Een enkele keer schrijf ik iets over jou op of bewaar iets wat je bij mij hebt gemaakt. Dat bewaar ik achter een gesloten deur. 
Je mag er dus gerust op zijn dat ik niets van jouw persoonlijke gegevens deel met anderen zonder jouw toestemming. Tenzij daar een administratieve of wettelijke verplichting voor geldt, of er een gerechtelijk bevel voor is. Laten we daar maar niet van uitgaan.

 

Termijnen waarop ik gegevens bewaar 
Jouw gegevens zal ik niet langer bewaren dan logisch of nodig is. Uiteraard houd ik me aan de wettelijke en fiscale verplichtingen zoals de plicht aan de Belastingdienst van het 7 jaar bewaren van facturen. Maar verder zal ik gegevens van jou niet langer bewaren dan noodzakelijk voor het werk dat ik met jou doe. 

Jouw rechten 
Ik respecteer jouw privacy sowieso vanuit mijn professionele ethiek. Het recht om jouw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen heb je te allen tijde. Je mag me hierover altijd aanspreken.