Verlies en rouwWanneer je in je leven met een ingrijpend verlies en rouw te maken krijgt - en wie krijgt dat niet - dan vraagt dat veel energie en meer dan dat; dat wat vertrouwd was en de vanzelfsprekendheid van de dingen zijn uit je leven verdwenen. Er voltrekt zich een grote innerlijke verandering die van je vraagt op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht.

Of je nu een dierbare verliest, je baan of je gezondheid, het is een reis met vallen en opstaan. Gevoelens van onzekerheid, verdriet, onveiligheid en eenzaamheid wisselen elkaar af. Ook kun je schuldgevoelens, schaamte en woede ervaren.
Ze zijn normaal in een intens rouwproces maar niet makkelijk te hanteren, zeker niet wanneer het erg lang gaat duren of wanneer je weinig of geen herstel bemerkt.

Een verlies zich kan geleidelijk en op een natuurlijke manier in je leven verweven maar wanneer dat niet zo verloopt of wanneer een rouwproces stagneert, dan kan het helpen een tijdje een verlies- en rouwbegeleider naast je te hebben die met je meeloopt tot je jouw eigen pad in het rouwlandschap vindt.
Door over het verlies te praten of op een andere manier te uiten, kan de levensstroom weer op gang worden gebracht. Praten helpt aanvaarden en nieuwe inzichten krijgen om mee verder te gaan.

In het begeleiden bij verlies en de veranderingen die zo'n ingrijpende gebeurtenis met zich meebrengen, ben ik met zachte kracht naast je om je weer houvast en veerkracht te helpen vinden.  

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn